Vojni ordinarij i vojni kapelani na prezentaciji ministra obrane Damira Krstičevića

www.monfortanci.com - Misionari monfortanci - družba Marijina

U petak, 24. svibnja 2019., vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, generalni vikar don Marko Medo i vojni kapelani sudjelovali su na prezentaciji koju je u Ministarstvu obrane održao potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Na sastanku koji je održan u dvorani „Stožerni general Janko Bobetko“ sudjelovali su predstavnici MORH-a na čelu s PPV i MO RH Damirom Krstičevićem, predstavnici OSRH-a predvođeni načelnikom GS OSRH generalom zbora Mirkom Šundovom, izaslanstvo Vojnog ordinarijata koje je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan i petnaestak vojnih kapelana.

Nakon uvodnog obraćanja uslijedila je prezentacija ministra Krstičevića o postignućima Ministarstva obrane RH i Hrvatske vojske u proteklim godinama 2017. i 2018., i smjernicama za rad u 2019. godini. Ministar Krstičević osobito je naglasio dobru suradnju s Vojnim ordinarijatom u organizaciji hodočašća na kojima sudjeluje hrvatska vojska te pohvalio vojne kapelane u njihovom radu dušobrižništva. Nakon njega, nazočnima se obratio načelnik GS OSRH Šundov koji je govorio o statusu vojnih kapelana i o njihovoj važnosti u duhovnoj obnovi hrvatske vojske.