Susret povjerenika za duhovna zvanja

Susret povjerenika za duhovna zvanja iz (nad)biskupijskih i redovničkih zajednica, u organizaciji Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije, održan je od 19-21 rujna 2017. u duhovnom centru Služavki malog Isusa u Kući Navještenja u Gromiljaku.

Ovaj jedinstveni susret okupio je više od 40 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Susretu je nazočio i msgr. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski i predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja.

Predstavnik Vojnog ordinarijata bio je o. Zrinko Nikolić, policijski kapelan i animator za duhovna zvanja u Kongregaciji Misionara Montfortanaca.

Tema susreta bila je " Mladi, vjera i zrelo razlučivanje poziva"

Tema je izabrana u skladu sa Sinodom posvećena mladima koja će se održati iduće godine.

Predavačica prof. dr. Sanda Smoljo govorila nam je u kontekstu mladih i društva u kojem odrastaju, izazovima i poteškoćama, kako bi se mi animatori i odgajatelji mogli lakše nosili s izazovima koji su pred nama.

Predavanja i radionice koje smo imali bili su svima od koristi i na osobnu izgradnju.

U popodnevnim satima posjetili smo samostan i muzej fratara u Fojnici, susreli se s nadbiskupom vrhbosanskim Vinkom kard.Puljićem u Sarajevu, obišli Kćeri Božije ljubavi, dom Egipat, župu Deževice sa svetištem Sv.Jakova Markijskog.

Program je počimao i završavao molitvom časoslova, krunice i slavljenjem svete mise.

Zahvalni smo dragom Bogu za sve milosti koje nam je udjelio na ovome susretu i nadamo se da ćemo ih moći prenjeti na nas same i na sve osobe koje nam Božija providnost stavlja na naš životni put.