S mladima u Vukovaru

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Deseti susret hrvatske katoličke mladeži održao se u Vukovaru pod geslom: „Krist, nada naša!” (usp. 1 Tim 1, 1). Na susretu se okupilo oko 30 tisuća mladih iz Hrvatske i inozemstva.

Mladi iz župe Tijela Kristova, njih oko 40, s o.Zrinkom Nikolićem dva su dana boravili na programu u Vukovaru i na župi koja ih je ugostila.

Susret u Vukovaru započeo je na Memorijalnom groblju, gdje je molitvu predvodio pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski. Nakon molitve sudionici su se uključili u procesiju do dvorca Eltz, gdje se održalo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić.

Prije početka svete mise mladima se obratio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, te apostolski nuncij – mons. Alessandro D’Errico. Potom je nadbiskupijski zbor mladih, koji je animirao slavlje, otpjevao himnu susreta – „Krist, nada naša!“ Na kraju misnoga slavlja, mladima se obratio i predsjednik HBK, mons. Želimir Puljić, koji je otkrio ime sljedećeg grada domaćina 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži, a to je grad Zagreb.

Tijekom popodneva mladi su imali priliku sudjelovati u raznim programima, a za one koji su željeli organiziran je i prijevoz do Memorijalnog centra Domovinskoga rata, Ovčare, te Borova naselja.

Program susreta završio je koncertom koji je započeo u 18 sati. Na koncertu su nastupili Alen Hržica, sestre Husar, Božja pobjeda, Opća opasnost te kao gost iznenađenja – Miroslav Škoro.