Prezbitersko ređenje Davida i Josipa u Rimu

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Dana 10. srpnja 2021. godine, u župi svetog Ljudevita Monfortskog u Rimu, naša dva đakona David Giapunda Mukwabadi i Josip Magdić zaređeni su za svećenike po polaganju ruku i posvetnoj molitvi S. Em. kardinala Angelo Comastri – a. Svečanom euharistijskom slavlju prezbiterskog ređenja prisustvovali su i generalni poglavar Misionara monfortanaca p. Luiz Augusto Stefani sa svojim savjetnicima, te provincijal talijanske provincije Misionara monfortanaca p. Mario Belotti sa svojim savjetnicima. Uz njih su i ostali brojni svećenici, subraća monfortanci, obitelj, prijatelji i rodbina zajedno sa cijelom župskom zajednicom slavili Gospodina za veliki dar sakramenta svetog reda kojega su David i Josip primili. 

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba MarijinaU svojoj homiliji kardinal Comastri je između ostalog istaknuo da se Gospodin raduje zbog svakog ”da” izrečenog srcem kao odgovor na Njegov poziv. No život svećenika se ne ispunjava u samo jednom izrečenom “da”, već cijeli život mora postati jedno “da” Gospodinu. A upravo je Presveta Djevica Marija učiteljica i primjer potpunog predanja, potpunoga “da” Njegovom pozivu u vjernosti i dosljednosti. Ona nam ukazuje na Isusa i potiče nas: “Što god vam rekne, učinite”. Ona je majka, hraniteljica i odgojiteljica Isusa Velikoga Svećenika, te Njoj spada, u zajedništvu sa Duhom Svetim, da odgaja, štiti i hrani svakog drugog svećenika kako bi u njemu rasla i razvila se punina Kristova Velikog svećenstva. Kardinal je zaključio divnim riječima poticaja na svetost. Citirajući sv. Ivana Pavla 2. rekao je da je ovo čudesno vrijeme za biti svećenikom. A Crkva i svijet trebaju svetih svećenika. Svećenika koji će nositi miomiris Krista, a ne svijeta. Neka u pomoći našem Davidu i Josipu budu sveti svećenici koji sa Neba mole, prate i uvijek će to činiti, kako bi predali Isusu svoju volju da Ga slijede svom svojom dušom i svim snagama, tj. kako bi predali Isusu svoje “da” svetosti. 

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba MarijinaNakon euharistijskog slavlja mladomisnici David i Josip prvo su svim prisutnima udijelili svoj mladomisnički blagoslov nakon kojeg je uslijedio zajednički ručak. Nakon ručka uslijedilo je euharistijsko klanjanje i blagoslov sa Presvetim nakon kojeg je cijelodnevna svečanost završila prigodnom glumačkom predstavom koje je organiziralo župsko glumačko društvo. Zahvaljujemo Gospodinu za dar svećeništva, za sve Njegove milosti i blagoslove te molimo za Davida i Josipa kako bi bili sveti svećenici. Isto tako zahvaljujemo svima moliteljima i dobročiniteljima na koje zazivamo obilni blagoslov Gospodnji.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina