Dan vojne kapelanije Sv.Valentin

www.monfortanci.com

„Povodom Dana vojne kapelanije Sv.Valentina 12.veljače 2016. godine, u vojarni „Tuškanac“ Zagreb slavljena je sveta misa koju je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac uz sudjelovanje vojnih kapelana zagrebačkog dekanata.

Uz pripadnike Počasno-zaštitne bojne, na misnom slavlju sudjelovala je i Pročelnica vojnog ureda predsjednice brigadna generalica Gordana Garašić, djelatnice Ureda Predsjednice RH te predstavnici Središta za međunarodne vojne operacije sa zapovjednikom, pukovnikom Ivicom Plejić.

Misno slavlje svojim pjevanjem uljepšala je klapa „Sveti Juraj“ HRM.

Na kraju misnog slavlja, vojni kapelan Počasno-zaštitne bojne, pater Zdravko Barić zahvalio se svima na sudjelovanju i organizaciji Dana vojne kapelanije sa željom da se u vojarni „Tuškanac“ uskoro sagradi kapelica.

Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne, brigadir Slobodan Kratohvil zahvalio je biskupu Jurju Jezerincu na dolasku, darujući mu prigodni poklon - crvenu beretku Počasno-zaštitne bojne kao znak bliske suradnje između ove postrojbe i Vojnog ordinarijata koja postoji više od 20 godina i osobito je prepoznatljiva prilikom međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdes te hodočašća hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu.

Kako je Sv.Valentin zaštitnik zaljubljenih i obitelji, na kraju svete mise podijeljena su licitarska srca svim sudionicima misnog slavlja. Svečanost je završila prigodnim ručkom u restoranu vojarne „Tuškanac“ za koji su se pobrinule vrijedne djelatnice TD „Pleter usluge“ d.d., te uz radosno druženje i pjevanje hrvatskih prigodnih pjesama od strane klape Sveti Juraj HRM.“

www.monfortanci.comwww.monfortanci.comwww.monfortanci.com

www.monfortanci.com
 

www.monfortanci.com