Mlada Misa Zrinka Petra Nikolića

U nedjelju 12. srpnja u 10:30 u crkvi sv. Frane u Imotskom pater Zrinko Petar Nikolić, slavio je mladu misu. Slavlje u Imotskom započelo je molitvom ispred rodne kuće te se nastavilo procesijom ulicama Imotskog. Ispred ulaza u crkvu, nakon procesije, mladomisniku je blagoslov postavljanjem ruku na glavu udijelila njegova majka Ana Nikolić. U koncelebraciji s mladomisnikom bili su pater Zdravko Barić, poglavar misionara monfortanaca u Hrvatskoj koji je ujedno i bio mladomisnikov propovjednik, fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog te mladomisnikov kum, fra Kristian Stipanović, gvardijan i župnik Imotskog te još nekolicina svećenika. Pjevanje na misi animirao je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Sofije Vuković i Anđelka Nikolića;

Na početku slavlja sve je prisutne pozdravio o. gvardijan istaknuvši da mlada misa nije samo slavlje mladomisnika, njegove rodbine i prijatelja nego i čitave župne zajednice jer je svaki svećenik od Boga pozvan i poslan da služi njegovu narodu, Crkvi. Fra Kristian Stipanović potaknuo je sve prisutne da mole za pater Zrinka, kao i za sve svećenike, a osobito za nova duhovna zvanja, svećenička i redovnička.

U prigodnoj je propovijedi pater Zdravko istaknuo kako se s mladomisnikom raduje njegov pok. otac Ivica, majka, brat i sestra, kao i svi prisutni jer je svećenički poziv radost za sve ljude. Obrativši se mladomisniku rekao mu je da uvijek bude svjestan da ga je Bog u svojoj ljubavi pozvao i obdario potrebnim darovima za vršenje tako odgovorna poziva kao što je svećenički. Svim je ljudima potreban Bog, njegova milost i njegova riječ, a to im upravo svećenik donosi.

Nakon pričesti nazočnim se vjernicima u ime mladomisnika obratio njegov kum fra Zoran te zahvalio svima što su svojom prisutnošću uzveličali njegovo slavlje. Izrazio je radost što je Zrinko, premda je 10 godina izbivao iz Imotskog zbog redovničke i svećeničke formacije, svoju mladu misu slavio u svojoj rodnoj župi pokazujući tako povezanost sa svojim krajem. Potaknuo ga je da svojim požrtvovnim svećeničkim djelovanjem osvjetla obraz svim Imoćanima u Krajini i diljem svijeta.

Nakon mise mladomisnik i njegovi kolege ređenici dijelili su svim prisutnim vjernicima pojedinačno mladomisnički blagoslov. 
Poslije Misnog slavlja druženje se nastavilo za zajedničkim stolom.
Na kraju slavlja pater Zrinko se zahvalio Trojedinom Bogu i Presvetoj Djevici Mariji na daru svećenstva, svojoj obitelji i redovničkoj zajednici kao i svim prijateljima i svim ljudima koji su mu pomagali na putu do svećenstva.