Obnova u Duhu Svetome

Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Novi članovi Molitvenih zajednica Obnove u Duhu sudjelovali su u našem samostanu na duhovnoj obnovi. Novi izlijev Duha Svetoga primilo je četrdeset članova. O toj molitvi bl. Ivan Pavao II je rekao: "Evo tajne obnavljajućeg iskustva 'izljeva Duha Svetoga', kao tipično iskustvo koje definira proces rasta predložen članovima vaših grupa i zajednica.

Nakon što su kandidati tijekom određenog vremena (oko šest mjeseci) dolazili u zajednicu, predlaže im se da pohađaju tzv. Seminar novoga života u Duhu, koji traje pedeset dana, točnije sedam tjedana. Riječ je o jednotjednim susretima, koji vjernika uvode u nov način slavljenja Gospodina, pružaju mu pouku o velikim temama vjere, razmjenu iskustava te domaću zadaću, koja se preporuča, a sastoji se od ustrajne dnevne molitve, čitanja Svetoga Pisma i proučavanja Katekizma Katoličke Crkve.

U svom djelu o Duhu Svetomu, R. Laurentin, o toj molitvi kaže sljedeće: "Primiti izljev Duha Svetoga zapravo znači postati potpuno svjestan prisutnosti Svetoga Duha u vlastitom životu".

Takvi se seminari uspješno održavaju u posljednjih nekoliko godina u našim molitvenim zajednicama. Koristi se priručnik talijanske Obnove u Duhu Svetomu. Radi se o modelu koji je u Italiji sazrijevao tijekom trideset godina.