Obilježen Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

U četvrtak, 17. listopada 2019., proslavljen je Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“ pod čiju se pastoralnu skrb ubrajaju sjedište Ministarstva obrane i Zapovjedništvo Glavnog stožera OS RH. Tim povodom je generalni vikar don Marko Medo u sjedištu MORH-a slavio svetu misu u kapelici posvećenoj svetome Ivanu Pavlu II. U koncelebraciji su bili biskupski vikar za pastoral MORH-a i OSRH don Slavko Rajič i vojni kapelani o. Zrinko Nikolić SMM i o. Zdravko Barić SMM.

www.monfortanci.comObilježavanju Dana Vojne kapelanije prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul uz brojne djelatnike Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

www.monfortanci.comSvoju propovijed don Medo posvetio je liku Ivana Pavla II., pape koji je ostavio nevjerojatno svjedočanstvo ljubavi, ustrajnosti i požrtvovnosti koja je nadahnula tisuće ljudi diljem svijeta: „Premda papa Wojtyla nije više na ovoj zemlji, njegova je poruka uvijek aktualna, on nastavlja i dalje govoriti preko svojih govora izrečenih Hrvatima.“

www.monfortanci.comDon Medo podsjetio je na papinu ulogu u priznanju Hrvatske i na papine riječi Hrvatima tijekom Domovinskog rata kojima je apelirao na opraštanje i na pouzdanje u Božju providnost. Posebno još uvijek odzvanjaju papine riječi na odlasku iz Hrvatske: „U ovom trenutku, kad se ponovno vraćam u Vatikan sa sobom, kao uspomenu, nosim vaše lice, vaše oči u kojima sam čitao žarku želju da se sadašnjica popravi i da budućnost procvjeta. Svima, posebno mladeži, još jednom dovikujem: Budite hrabri!“

www.monfortanci.comDon Medo je izrazio želju da nam sveti Ivan Pavao II. bude uzor koji ćemo nasljedovati kako bismo i mi bili „promicatelji drugačijeg života od onoga koji se danas propagira i nameće. Probajmo i mi izabrati drugi način – ljubav!“ Foto: MORH/ J. Kopi.