Obilježena 28. obljetnica osnivanja GS OS RH

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

U kapelici "Sv. Ivana Pavla II." u ministarstvu obrane RH u petak, 27. rujna 2019. godine generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo predvodio je svetu misu povodom obilježavanja 28. obljetnice osnivanja Glavnog Stožera Oružanih snaga RH u koncelebraciji s vojnim kapelanom p. Zrinkom Nikolićem SMM.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba MarijinaObilježavanju 28. obljetnice osnivanja GS OS RH nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj, državni tajnik Tomislav Ivić i mnogobrojni generali, časnici, dočasnici, službenici i namještenici.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba MarijinaU propovjedi don Marko Medo riječima psalmista: „Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji.“, pozvao je okupljene da otvore svoja srca Božjim poticajima. Potrebno je i danas izgrađivati naše društvo i ljude, kao što smo to učinili i pred 28 godina ustrojavanjem institucija, i njihovim razvijanjem. Takvu obljetnicu danas slavimo. Svih tih godina mogli smo zamijetiti Božju prisutnost, posebno u vremenima kada su sile tame zatamnile ljudske osjećaje i postupke. Društvo moramo vratiti vječnim moralnim vrednotama kako bismo mogli i danas čuti Božje poticaje koji nas usmjeruju prema Isusu Kristu. Citirao je aglikanskog televizijskog novinara koji je napisao da je „nezadovoljan lažnim vrijednostima ovoga svijeta i kako je shvatio da postoji samo jedna alternativa: onaj program koji je izrečen pred 2000. godina na Galilejskom moru i na brežuljku Golgota… S Bogom se nikad ne gubi, čak ni tada kad sve izgleda izgubljeno. Stoga se ne trebamo plašiti uzeti danomice svoj Križ. Tako smisao dobivaju naša trpljenja, a u konačnici je Gospodin taj koji kuću gradi. Gospodin nas je pozvao da u zajedništvu nastavimo izgrađivati ovu instituciju.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba MarijinaNa kraju svetog misnog slavlja vojni kapelan p. Zrinko čestitao je svim nazočnim obljetnicu osnivanja istaknuvši da zajedništvo, međusobni dijalog i poštovanje, hrabrost i vjera čine i nemoguće stvari mogućima.