Mlada misa p. Josipa Magdića u Karlovcu

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

U župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, dana 1. kolovoza 2021. godine, p. Josip Magdić je proslavio svoju mladu misu pod geslom “I od toga časa uze je učenik k sebi” (Iv 19,27). Duhovna priprava u župi je započela trodnevnicom koja je okrunjena samim događajem slavlja mlade mise u nedjelju.

Okupivši se najprije u 10:00 sati ispred obiteljskog doma p. Josipa, slavlje je započelo "obiteljskim" blagoslovom. Svoj blagoslov udijelili su mu sestre i brat te na kraju njegova majka.

​​​​​www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Nakon blagoslova krenula je procesija od obiteljskog doma prema župnoj crkvi gdje je najprije uslijedio mali molitveni program neposredne priprave za slavlje mlade mise koja je započela u 11:00 sati.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Mladomisniku je propovijedao pater Miro Ravlić SMM, koji je u svojoj propovijedi govorio o Božjoj blizini, o Božjem blagoslovu upravo putem duhovnih zvanja. Također je podsjetio da nisu svećenici u središtu euharistije, već Isus koji nas blagoslivlja novim duhovnim zvanjima, koji nam daje hranu za život. Bog daje moć svećenicima da svojim rukama izgone zle duhove, da kruh i vino postaju Tijelo i Krv Kristova, da sve nas odrješuju od grijeha, da dijele sakramente i da nas pripreme za život vječni - to su svećenici. Posebno je potaknuo mladomisnika Josipa da uvijek vjerno živi karizmu i duhovnost svoje Družbe Marijinih misionara monfortanaca, osnovane od svetog Ljudevita Montfortskog, te da nikada ne zaboravi da je on Marijin svećenik i misionar. A Ona je ta koja od Boga ima vlast i misiju da odgoji, othrani i poduči svakog svećenika, kao što je to činila i sa Velikim Svećenikom, Svojim Sinom Isusom, od kojeg svako svećenstvo i očinstvo ima izvor i savršenstvo. Neka uistinu Krist Veliki Svećenik, po zagovoru i majčinskom djelovanju Presvete Djevice Marije, raste i razvija se u svećeničkom srcu našeg mladomisnika Josipa, kao i u srcima svih svećenika, kako bi narastao do punine Svoje dobi i milosti.

​​​​www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Po završetku svete mise p. Josip je udijelio svoj mladomisnički blagoslov svećenicima, ministrantima te svojoj obitelji i rodbini, a slavlje je nastavljeno zajedničkim ručkom i druženjem.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

Mladoj misi je nazočilo mnogo svećenika, redovnika, redovnica, prijatelja i obitelji s posebnim naglaskom na prisutnost subraće Monfortanaca iz Italije, Poljske te Filipina. Hvala Gospodinu na neizmjernom daru svećeničkog reda te na obilju milosti kojima je obasipao sve prisutne na mladoj misi. Neka Njegov blagoslov trajno prebiva u svima nama.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina