Misa zornica i blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

www.monfortanci.com - Misionari monfortanci - družba Marijina

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine, u Ministarstvu obrane RH i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH služena je sveta misa zornica i održan je obred Božjeg blagoslova. Na misi zornici i blagoslovu sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državnim tajnicima i pomoćnicima ministra obrane te brojni djelatnici.

Misu zornicu u kapeli “Sv. Ivan Pavao II.” predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, u koncelebraciji s generalnim vikarom don Markom Medom i vojnim kapelanom o. Zrinkom Nikolićem SMM. U propovijedi je biskup okupljenim vjernicima poručio da, uz brojne poslovne obaveze, u narednom tjednu nađu vremena za sebe, za svoj duhovni život i za dobru i temeljitu božićnu ispovijed. Vjernicima i njihovim obiteljima zaželio je blagoslovljen Božić, ohrabrivši ih da uvijek ustraju u dobru i uzdaju se u Božju providnost i brigu za čovjeka. 

Nakon misnog slavlja, msgr. Bogdan je u predvorju MORH-a, predvodio obred Božjeg blagoslova. Na sve djelatnike i urede Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH, vojni biskup je zazvao Božji blagoslov. Msgr. Bogdan je poručio: «I danas i ovih dana dok jedni drugima izražavamo iskrene čestitke za Božić i Novu godinu, u te jednostavne riječi upućujemo i molitvu za Božji blagoslov i svako dobro duše i tijela u vremenu i godini ispred nas». Uz blagoslovnu molitvu, msgr. Bogdan osvrnuo se na rođenje Isusa Krista i zajedništvo tijekom adventa i pripreme za Božić. «Isusovo rođenje, život i djelo je ogromna novina koja nadilazi vjerničke i crkvene okvire. Isus je bitno utjecao i utječe na tijek ljudske povijesti sve do naših dana. Bog slijedi čovjeka na svim njegovim životnim putovima», poručio je msgr. Jure Bogdan. (Foto V.O. i MORH/ M. Čobanović)