Hrvatska misija u Poljskoj

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

U Czestochowi se nalaze naša subraća o. Miro Ravlić, te o. Nikola Tandara i o. Josip Magdić. Naša zajednica u kojoj pastoralno djeluju naši pateri nalazi se nedaleko od nacionalnog marijanskog svetišta Jasna Gora kojeg godišnje privlači oko 4,5 milijuna hodočasnika iz 80 zemalja. Naša subraća redovito održavaju duhovne obnove za grupe koji žive posvetu prema sv. Ljudevitu Monfortskom te i za one koji žele pobliže upoznati našu duhovnost. Našoj zajednici u Czestochowi pripadaju i poljski bogoslovi kojih je osam, te se nalaze u formaciji u Rimu. Tako na drugoj godini teologije na Papinskom sveučilištu se nalaze Marek i Daniel, na prvoj godini filozofije su Pawel i Wojciech. U postulaturi se nalaze Marcin i Mateusz, te u kući novicijata u Santeramu (Bari) Mikolaj i Damian.

Preporučujemo u molitve našu subraću i bogoslove te ih stavljamo pod zaštitu Bezgrešnog srca Marijina i zagovor svetog Ljudevita Monfortskog.

„Ovi nasljedovatelji apostola propovijedat će velikom silom i velikom krepošću, tako snažno i glasno da će povući za sobom sve duhove i sva srca gdje god budu propovijedali. Njima ćeš dati svoju riječ, pače dat ćeš im svoju rječitost i mudrost kojoj se neće moći protiviti ni oduprijeti svi tvoji neprijatelji.“ (GORUĆA MOLITVA br.22)