Duhovne vježbe za bračne parove MORH-a i Oružanih snaga RH

www.monfortanci.com - Misionari monfortanci - družba Marijina

Od 23. do 26. listopada 2018. godine u Valbandonu održane su duhovne vježbe za bračne parove MORH-a i Oružanih snaga RH. Duhovne vježbe na kojima je sudjelovalo dvanaest bračnih parova predvodio je vlč. Ilija Jakovljević, policijski kapelan PU istarske s vojnim kapelanom Ministarstva obrane i Zapovjedništva Glavnog stožera Oružanih snaga o. Zrinkom Nikolićem SMM i pomoćnikom kapelana bojnikom Srećko Žmalecom.

Održano je šest kateheza na kojima se razmatralo o ulozi očinstva i majčinstva u obitelji kao i o molitvi u obitelji. Sudionici su obnovili bračne zavjete i imali priliku za svetu ispovijed kroz pokorničko slavlje slavljeno u Crkvi.

Svakodnevna slavljenja svete mise s grupom bračnih parova iz MUP-a koje je predvodio p. Stjepan Harjač i pomoćnik kapelana Vinko Bakula, još više su doprinijeli osjećaju zajedništva na duhovnim vježbama budući da su se bračni parovi u slobodnim trenucima imali prilike družiti, upoznati i razmijeniti svoja iskustva.

Sudionici su posjetili Svetvinčenat gdje se nalaze posmrtni ostaci blaženog Miroslava Bulešića. U Svetvinčentu su posjetili crkvu gdje ih je primio župnik. Poslije svete mise pomolili su se pred relikvijama bl. Miroslava Bulešića.

Radosni i osnaženi sakramentima i molitvama sudionici duhovnih vježbi vratili su se domovima s nadom u ponovni susret.