Duhovna Obnova povodom proslave zaštitnika župe sv.Ivana Krstitelja u Kraljevcu

Od petka do nedjelje, 22. do 24. 6 održana je trodnevna duhovna obnova kao priprava za proslavu zaštitnika župe sv.Ivana Krstitelja. Tri dana duhovne obnove, uz molitvu krunice, klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, prilikom za ispvjed, te slavljenjem sv.Misa s prigodnim nagovorima održao p.Zrinko Nikolić.

Preteča Isusovu dolasku je Ivan Krstitelj. On je jedinstvena pojava koja i u današnje vrijeme vjernicima ima puno toga reći. On je čovjek koji bijaše potpuno predan svomu poslanju, poslanju svjedočenja i propovijedanja obraćenja na oproštenje grijeha. 

Ivan je preteča, a Isus je punina, Očekivani, Mesija. Ivan je toga potpuno svjestan i zato ponizno govori o samome sebi, smatrajući Isusa jačim od sebe, onim koji dolazi poslije njega. Ivanov život ima svoj smisao samo u potpunoj oslonjenosti i upućenosti na Isusa.

Gospodine, i danas trebaš preteče. Trebaš ljude koji će pripravljati put za tvoj dolazak. Ti si potreban svakom vremenu i svim ljudima. Nitko se bez tebe ne može ostvariti, spasiti. Ti si Spasitelj čitavoga svijeta. Trebaš ljude koji će ti velikodušno ponuditi svoje biće, svoje sposobnosti, svoje srce, svoju volju da i danas ostvariš svoje mesijansko poslanje. 

Trebaš mene, trebaš svakoga od nas!