Blagovijest u samostanu Monfortanaca

U samostanu Monfortanaca u Blatu, 25.ožujka 2021. proslavljena je svetkovina Blagovijesti.  

U vezi tog otajstva sveti Ljudevit Montfortski zapisao je:

Ti Isusovi i Marijini sužnji imat će osobitu pobožnost prema velikom otajstvu Utjelovljenja Riječi, koje se svetkuje 25. ožujka, a koje je u osobitoj vezi s ovom pobožnošću. Zaista, Duh Sveti je nadahnuo vjernicima ovu pobožnost iz sljedećih razloga: 

  • a) da častimo i nasljedujemo neizrecivu ovisnost, kojom je Sin Božji htio ovisiti o Mariji na slavu Boga, svojega Oca, i na naše spasenje. Ta se ovisnost pokazuje osobito u spomenutom otajstvu, u kojemu je Isus Krist zarobljenik i sužanj u djevičanskom krilu božanske Marije, gdje on ovisi o njoj u svemu;
  •  b) da zahvalimo Bogu na neizrecivim milostima koje je udijelio Mariji, a osobito što ju je izabrao za svoju predostojnu Majku, a taj je izbor učinjen u ovom otajstvu. 

Ovdje čovjeku zastaje pamet kad se ozbiljno zamisli u to Božje ponašanje. Bog  koji se je mogao izravno dati ljudima, ali nije htio nego preko Presvete Djevice; Bog koji nije želio doći na svijet u dobi gotova čovjeka, nego kao siromašno i malo djetešce, ovisno o brizi i njezi svoje Majke.

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina

www.monfortanci.com - Misionari Monfortanci - Družba Marijina